Broers uit Nistelrode veroordeeld voor bezit gestolen auto’s en auto-onderdelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Broers uit Nistelrode veroordeeld voor bezit gestolen auto’s en auto-onderdelen
's-Hertogenbosch, 25 juli 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft 2 broers veroordeeld voor het medeplegen van gewoonteheling van auto’s en auto-onderdelen. Ze krijgen hiervoor een gevangenisstraf van 165 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur. Een derde verdachte krijgt voor heling van een auto en kentekenplaten een taakstraf van 80 uur opgelegd.

De broers hadden tussen december 2014 en maart 2015 auto’s, en een grote hoeveelheid auto-onderdelen die van diefstal afkomstig waren op hun bedrijfsterrein in Nistelrode. Volgens de rechtbank is er sprake van het medeplegen van gewoonteheling vanwege de nauwe samenwerking tussen de broers. Ze maakten er een gewoonte van mede gezien de hoge frequentie van de gevallen van heling. Ze zijn beide eigenaar van het bedrijf waar de gestolen goederen gevonden zijn en volgens de verklaring van een van de broers, doen zij alles samen.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat heling diefstal bevordert en voor een illegaal circuit van gestolen goederen zorgt, waardoor de reguliere eerlijke detailhandel schade wordt toegebracht. Anderzijds weegt mee dat de verdachten niet eerder zijn veroordeeld.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten