Bruidegom krijgt voorwaardelijke taakstraf voor mishandeling agent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Bruidegom krijgt voorwaardelijke taakstraf voor mishandeling agent
's-Hertogenbosch, 09 september 2015

De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 42-jarige man uit Mierlo veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur. De man mishandelde een politieagent tijdens zijn trouwfeest.

 
De man vierde op 4 juli van dit jaar zijn trouwfeest in de tuin van zijn woning. De politie kwam even voor middernacht een waarschuwing geven dat de muziek zachter moest. De agenten bleven in de omgeving wachten en constateerden dat de man niet aan hun waarschuwing voldeed. Daarop gingen ze terug naar de woning, waar het volgens de officier van justitie uit de hand liep. De man gaf een agent een elleboogstoot en een schop tegen zijn knie. Daarnaast verzette hij zich volgens de officier van justitie ook tegen zijn arrestatie, omdat hij een andere agent na zijn aanhouding bij zijn keel of nek zou hebben gepakt.
 

Geen verzet bij aanhouding

De politierechter oordeelt op basis van verklaringen dat de man inderdaad een elleboogstoot en trap tegen de knie van een agent gaf. Daarom wordt hij veroordeeld voor mishandeling. De rechter kan op basis van de verklaringen alleen niet vaststellen dat de man de andere agent bij zijn keel of nek heeft gepakt vóór of na zijn aanhouding. Hij wordt alleen al daarom vrijgesproken van dit feit.
 
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank in het voordeel van de man mee dat hij zijn huwelijksnacht in de cel heeft doorgebracht en hij teleurgesteld moet zijn geweest dat zijn trouwfeest vroegtijdig is beëindigd. Daarnaast hebben de tweets die de politie over de zaak plaatste voor verlies van klandizie gezorgd voor het eigen bedrijf van de man. Het strafblad van verdachte was ook heel beperkt. De rechter vindt al met al een voorwaardelijke taakstraf passend en vindt het niet nodig om de man een (deels) onvoorwaardelijke straf op te leggen zoals de officier van justitie eiste.
Naast de voorwaardelijke taakstraf moet de man ook 75 euro schadevergoeding betalen aan de agent die hij een elleboogstoot gaf en trapte.

Uitspraken

Meest gelezen berichten