Laden...

Cel- en taakstraf voor geweld tegen ME tijdens protest in Heesch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel- en taakstraf voor geweld tegen ME tijdens protest in Heesch
's-Hertogenbosch, 27 januari 2016

Een 20-jarige man uit Oss krijgt een gevangenisstraf van 38 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest. Ook krijgt hij een taakstraf van 120 uur. De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant oordeelde zojuist tijdens een snelrechtzitting dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van openlijk geweld tegen leden van de Mobiele Eenheid (ME).

Een grote groep mensen protesteerde op 18 januari jl. tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Heesch. Dit protest liep uit de hand. Uit verklaringen blijkt dat de verdachte tijdens de ongeregeldheden leden van de ME bekogelde met zwaar vuurwerk, hout en een grote aansteker.

De rechter oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan verwerpelijk gedrag. In Nederland is iedereen vrij om te demonstreren, maar het geeft geen pas om je op dergelijke wijze te gedragen. De rechter koppelt aan de voorwaardelijke celstraf als bijzondere voorwaarde dat de man onder reclasseringstoezicht komt te staan en zo nodig ambulant wordt behandeld.

Uitspraken