Cel- en taakstraf voor smokkel 206 gram cocaïne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel- en taakstraf voor smokkel 206 gram cocaïne
's-Hertogenbosch, 05 december 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 38-jarige Eindhovenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 84 dagen, waarvan 66 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 80 uur voor drugssmokkel.

De verdachte stemde vorig jaar in een pakket met drugs in ontvangst te nemen dat afkomstig was uit Curaçao. Het pakket werd echter bij de Douane op Schiphol onderschept. Toen de verdachte het pakket van een als koerier van DHL verklede politieagent aannam, werd hij aangehouden.

De verdachte zei niet te weten welke en hoeveel drugs in het pakket zouden zitten. Maar volgens de rechtbank is dat niet relevant. Door het aannemen van het pakket aanvaardde hij bewust de aanmerkelijke kans dat er cocaïne in het pakket was verborgen.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank onder meer mee dat de verdachte puur om geld te verdienen drugs Nederland in heeft gesmokkeld. Het is algemeen bekend dat die verdovende middelen schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers ervan. Bovendien bekostigen gebruikers hun drugsgebruik vaak door diefstal of ander crimineel gedrag, waardoor schade en overlast wordt toegebracht aan anderen. Anderzijds weegt mee dat de verdachte niet eerder is veroordeeld, hij sinds dit feit in juni 2016 niet opnieuw de fout is ingegaan en hij door zijn werkgever ontslagen is.

Uitspraak

Meest gelezen berichten