Cel- en werkstraf voor jonge verdachten van poging tot doodslag in centrum Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel- en werkstraf voor jonge verdachten van poging tot doodslag in centrum Eindhoven
's-Hertogenbosch , 29 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 18-jarige man uit Eindhoven tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, en een 16-jarige plaatsgenoot tot een werkstraf van 200 uur en voorwaardelijke jeugddetentie van 3 maanden. Het duo sloeg en schopte in juli vorig jaar meerdere keren een jongen tegen zijn hoofd.

De verdachten gingen ’s nachts na het stappen in het centrum van Eindhoven verhaal halen bij een jongen die volgens hen tegen de scooter van de 18-jarige zou hebben getrapt. Dit liep uit op een worsteling. De verdachten sloegen en schopten de jongen en gingen hiermee door toen het slachtoffer weerloos op de grond lag en probeerde weg te kruipen. Hij liep onder meer breuken aan beide oogkassen en zijn jukbeen op en had een scheurtje in zijn neusbeen en een bloeding in het oog. Dat alles als gevolg van het feit dat de verdachten met kracht tegen het hoofd van het slachtoffer hebben geslagen en geschopt. Hiermee aanvaardden zij de aanmerkelijke kans dat de jongen zou overlijden en daarom acht de rechtbank de verdachten schuldig aan het medeplegen van een poging tot doodslag.

De rechtbank rekent het de verdachten zwaar aan dat de gevolgen van hun handelen het slachtoffer hindert in zijn dagelijks bestaan. De verwondingen waren zo ernstig, dat hij een aantal dagen in het ziekenhuis moest blijven, een operatie moest ondergaan, er mogelijk sprake is van blijvend letsel aan zijn oog en hij nog steeds gezondheidsklachten heeft. Deze klachten hebben bovendien gevolgen voor zijn studie en zijn sociaal functioneren.
Naast de cel- en werkstraf moeten de verdachten ook een schadevergoeding van in totaal ruim 25.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten