Cel voor inbraak bij juwelier in Schijndel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel voor inbraak bij juwelier in Schijndel
's-Hertogenbosch, 30 januari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 43-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 144 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Een 24-jarige man uit Eindhoven krijgt 10 weken gevangenisstraf. De mannen braken in bij een juwelier in Schijndel.

De twee verdachten stalen in april van dit jaar sieraden uit de etalage van de juwelier. Ze gingen er vervolgens in een bestelbus vandoor, maar werden opgemerkt door de politie. Om te ontkomen, beging de 43-jarige bestuurder meerdere verkeersovertredingen die gevaar op de weg veroorzaakten. Hiervoor wordt de man ook veroordeeld. Hij maakte snelheidsovertredingen, reed tegen het verkeer in en toen de bestelbus tegen een hek tot stilstand kwam verliet hij de plaats van dit ongeval. De politie kon het gevluchte duo kort daarop aanhouden.
Verder wordt de 43-jarige verdachte veroordeeld voor opzetheling van een poloshirt en een auto.

Bij de strafeis zocht de officier van justitie aansluiting bij de strafrichtlijnen betreffende een ramkraak. De rechtbank acht bewezen dat het gaat om een inbraak in een bedrijfspand en vindt dat de vergelijking met een ramkraak hier niet opgaat. De rechtbank legt daarom een lagere straf op dan de officier van justitie eiste. Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de inbraak voor veel materiële schade, hinder en overlast bij de juwelier zorgde en het gevoel van veiligheid van omwonenden heeft aangetast. Het handelen van de mannen was puur gericht op het maken van financieel voordeel, zonder enig respect voor andermans eigendom.
De mannen moeten de juwelier een schadevergoeding betalen van 1.500 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten