Cel voor poging zware mishandeling in Veldhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel voor poging zware mishandeling in Veldhoven
's-Hertogenbosch, 04 augustus 2016

2 25-jarige mannen uit Eindhoven zijn zojuist veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De rechtbank Oost-Brabant acht de mannen schuldig aan poging tot zware mishandeling.

De mannen reden in januari van dit jaar naar de parkeerplaats bij zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. Daar ontstond een confrontatie met een man waarbij de ene verdachte het slachtoffer vasthield terwijl de andere hem met een zwaar voorwerp tegen het hoofd sloeg.

De rechtbank neemt het de mannen zeer kwalijk dat ze zonder noemenswaardige aanleiding zijn overgegaan tot de gewelddadige confrontatie. Het slachtoffer liep een flinke hoofdwond op die gehecht moest worden. Ook verloor hij enkele minuten het bewustzijn. Het gewelddadige karakter van de mishandeling laat zien dat de mannen er niet voor terugschrokken om fors geweld tegen andere personen te gebruiken.

Naast de celstraf moeten de mannen hun slachtoffer ruim 2.500 euro schadevergoeding betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten