Laden...

Celstraf, behandeling en gebiedsverbod voor ontucht met buurmeisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf, behandeling en gebiedsverbod voor ontucht met buurmeisje
's-Hertogenbosch, 25 oktober 2019

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 48-jarige man uit Geldrop veroordeeld voor ontucht met zijn buurmeisje. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man moet daarnaast onder meer meewerken aan een behandeling voor zijn problemen en mag 5 jaar niet meer in zijn woonplaats komen.

De verdachte had een goede relatie met zijn buren; hij kwam vaak bij ze over de vloer en het 5-jarige buurmeisje was regelmatig bij hem aan het spelen. In juni van dit jaar was het meisje weer bij de verdachte thuis. Op enig moment hoorde haar vader het meisje huilen en ging hij poolshoogte nemen. Volgens de verdachte was het meisje van de bank gevallen. Toen de vader later bij zijn dochter doorvroeg over wat er was gebeurd, kwam hij erachter dat de verdachte ontucht met haar had gepleegd. Dit gebeurde vaker in de maanden daarvoor.

De ontucht heeft grote impact op het gezin. De vader vertelde tijdens de behandeling van deze zaak op indringende wijze dat zijn dochter sinds het misbruik is veranderd en de ouders haar niet meer kennen zoals voorheen. Hier houdt de rechtbank rekening mee. De rechtbank heeft daarnaast ook de persoonlijke omstandigheden van de verdachte meegewogen. Volgens een psycholoog is er bij de verdachte sprake van een licht verstandelijke beperking en is het feit hem verminderd toe te rekenen. Ook weegt mee dat de verdachte een blanco strafblad heeft, zijn baan is kwijtgeraakt en zijn woning in Geldrop moest verlaten.
Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 24 maanden op z’n plaats. Om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan, zijn daarvan 8 maanden voorwaardelijk. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden om de kans op herhaling zoveel mogelijk te beperken. Zo krijgt de verdachte onder meer een meldplicht bij de reclassering en moet hij zich laten behandelen. De verdachte mag daarnaast 5 jaar niet in Geldrop komen en moet het meisje een schadevergoeding betalen van zo’n 5.500 euro.

Uitspraak