Laden...

Celstraf en behandeling voor bezit van xtc-pillen en grondstoffen in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor bezit van xtc-pillen en grondstoffen in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 29 april 2024

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 42-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 16 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen aan zijn psychische problemen. De man sloeg 225.000 xtc-pillen en grondstoffen voor de productie van harddrugs op.

De politie trof de harddrugs en grondstoffen aan bij een inval in oktober 2023 bij een bedrijf in Eindhoven waar de verdachte destijds werkte. Volgens hem bewaarde hij die pillen voor een crimineel contact en kreeg hij daar duizend euro voor.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat er sprake is van een grote hoeveelheid xtc-pillen en grondstoffen en dat de verdachte eerder voor soortgelijke drugsdelicten is veroordeeld. Ook weegt mee dat de verdachte zichzelf, 2 dagen na de inval van de politie, op het bureau meldde en een bekennende verklaring aflegde. Bovendien is hij een kwetsbaar persoon. Volgens een psycholoog is er namelijk sprake van een persoonlijkheidsstoornis met borderline en antisociale persoonlijkheidstrekken. Verder heeft de rechtbank er oog voor dat de verdachte als ex-gedetineerde moeilijk op legale wijze rond kon komen en klem zat in het criminele circuit.

Behandeling

Om herhaling te voorkomen is het belangrijk dat de verdachte wordt behandeld voor zijn problematiek. Daarom koppelt de rechtbank een aantal voorwaarden aan het voorwaardelijke strafdeel van de verdachte. Zo krijgt hij een meldplicht bij de reclassering, moet hij zich ambulant laten behandelen bij een zorgverlener en meewerken aan ambulante begeleiding en het zoeken van een zinvolle dagbesteding.

852 extra dagen cel

Naast de celstraf en de bijzondere voorwaarden moet de verdachte ook nog een gevangenisstraf uitzitten van 852 dagen van een voorwaardelijke invrijheidstelling van een eerdere veroordeling.Uitspraak