Celstraf en behandeling voor drugsdealer uit Asten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor drugsdealer uit Asten
's-Hertogenbosch, 18 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Asten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 400 dagen, waarvan 356 dagen voorwaardelijk, voor de handel in harddrugs.

De man handelde tussen januari 2013 en februari 2014 in harddrugs. In zijn woning vond de politie allerlei verdovende middelen, waaronder amfetamine en MDMA.

 
De rechtbank rekent het de man aan dat hij ongeveer een jaar in harddrugs handelde. Hij is bovendien al eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat hij een eigen woning, een baan en een (schijnbaar) stabiele relatie heeft.
 

Onderzoek

Een deskundige verklaarde tijdens de zitting dat bij de man probleembesef ontbreekt en dat een diagnostisch onderzoek gewenst is. De rechtbank koppelt daarom een aantal bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke celstraf. Zo moet de man zich laten onderzoeken en als dat nodig blijkt te zijn, moet hij zich laten behandelen. Ook moet hij zich laten helpen om van zijn drugsverslaving af te komen.

Omdat dit onderzoek en de behandeling van de verslaving dringend noodzakelijk zijn, legt de rechtbank een lagere straf op dan de officier van justitie eiste, zodat het traject direct in gang kan worden gezet. Een langere celstraf zoals geëist zou dit namelijk belemmeren. De rechtbank biedt de man een allerlaatste kans nu daadwerkelijk zijn leven een positieve wending te geven en te stoppen met het plegen van misdrijven. Gelet op de aard en ernst van de feiten en de persoon van de man, verbindt de rechtbank een proeftijd van drie jaar aan de voorwaardelijke straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten