Celstraf en behandeling voor onder meer poging verkrachting Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor onder meer poging verkrachting Eindhoven
's-Hertogenbosch, 11 juli 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man moet zich ook laten behandelen en mag in die tijd geen alcohol en drugs gebruiken. Hij probeerde vorig jaar een vrouw te verkrachten, stal haar telefoon en maakte zich daarnaast schuldig aan een poging tot zware mishandeling en winkeldiefstallen.

De verdachte liep vorig jaar augustus op een vrouw af die stond te pinnen in Eindhoven. Hij trok haar een portiek in en probeerde daar haar broek naar beneden te trekken. Ook likte en kuste hij het gezicht van de vrouw. Het bleef bij een poging tot verkrachting. Voor hij vluchtte, pakte de verdachte de telefoon van het slachtoffer met geweld uit haar handen en nam die mee.
In juli 2016 gaf de verdachte een ander enkele kopstoten en schopte het liggende slachtoffer vervolgens tegen het hoofd en lichaam. Daarnaast pleegde hij 2 diefstallen uit supermarkten in Eindhoven en Amsterdam.

Gewelddadige delicten

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige delicten waaronder een poging tot verkrachting. De man had daarbij kennelijk alleen oog voor zijn eigen seksuele behoeften en heeft op geen enkele manier rekening gehouden met de gevoelens van en gevolgen voor het slachtoffer. Daarnaast maakte de verdachte zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling en aan diefstallen. Volgens eigen zeggen was hij tijdens die delicten onder invloed van alcohol en/of drugs. Hij kende de negatieve werking hiervan op zijn gedrag, maar gebruikte de middelen desondanks.
De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo krijgt de verdachte een alcohol- en drugsverbod, moet hij meewerken aan een klinische behandeling en aan een ambulante behandeling voor zijn gedragsproblematiek en middelengebruik. Verder bleek dat de verdachte de delicten pleegde in de proeftijd van een eerdere veroordeling door de politierechter. De rechtbank beslist daarom dat hij het voorwaardelijke deel van die straf - 2 weken - nu alsnog moet uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten