Celstraf en behandeling voor poging doodslag ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor poging doodslag ex-vriendin
's-Hertogenbosch, 18 september 2015
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Berlicum veroordeeld voor mishandeling en een poging tot doodslag van zijn toenmalige vriendin. De man krijgt een gevangenisstraf van 450 dagen, waarvan 361 dagen voorwaardelijk.
 

De man drukte in april van dit jaar in de woning van zijn toen zwangere vriendin een kussen op haar gezicht en kneep enige tijd haar keel dicht. Hiermee aanvaardde de man bewust de kans dat zijn vriendin om het leven zou komen. Ook mishandelde hij de vrouw door haar meerdere keren tegen haar hoofd te slaan en in haar arm te bijten.
 
De rechtbank legt een zwaardere straf op dan de officier van justitie eiste, vooral om de ernst van de poging tot doodslag van zijn ex-vriendin te benadrukken. Een dergelijk delict roept afschuw, onbegrip en boosheid op in de naaste omgeving van het slachtoffer, maar ook in de samenleving. Het geweld maakte een grote indruk op de vrouw. De rechtbank neemt het advies van een psycholoog over om de man verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren voor zijn daden. De rechtbank acht het van belang dat hij wordt behandeld voor zijn problematiek en legt daarom een deels voorwaardelijke celstraf op met daaraan gekoppeld enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet de man in behandeling bij een instelling met expertise op het gebied van zijn problematiek en mag hij in het eerste jaar van zijn proeftijd van 3 jaar niet zelf contact opnemen met zijn ex-partner en dochtertje.

Uitspraken

Meest gelezen berichten