Celstraf en behandeling voor poging tot gewapende overval op cafetaria

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor poging tot gewapende overval op cafetaria
's-Hertogenbosch, 26 mei 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld voor een poging tot een gewapende overval. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

De verdachte ging in oktober vorig jaar een cafetaria in Bakel binnen en bedreigde een medewerker met een nepvuurwapen. Hij riep dat hij geld wilde, maar toen de medewerker met een bezem op hem afkwam ging de verdachte ervandoor.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat het een zeer ernstig feit is dat, zowel voor de direct betrokkenen als de samenleving, gevoelens van angst en onveiligheid met zich brengt. Anderzijds beschouwt de rechtbank de verdachte op advies van een psycholoog enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Verder houdt de rechtbank rekening met de relatief jonge leeftijd van de verdachte en zijn beperkte strafblad. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op en koppelt daaraan een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich onder meer laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsproblematiek en moet hij begeleid gaan wonen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten