Celstraf en behandeling voor serie inbraken in regio Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en behandeling voor serie inbraken in regio Eindhoven
's-Hertogenbosch, 22 april 2016

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld voor een aantal woning- en auto-inbraken en voor fietsendiefstal. De rechtbank Oost-Brabant legt hem een gevangenisstraf op van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich onder meer laten behandelen en meewerken aan begeleid wonen.

De man pleegde in juni en september vorig jaar 3 woninginbraken in Eindhoven en in oktober 2 auto-inbraken in Veldhoven. Hij maakte daarbij onder meer een laptop, bankpas, geld en sieraden buit. Daarnaast had hij een gestolen telefoon in bezit en haalde hij in juni en juli vorig jaar 2 fietsen weg in Eindhoven.

De rechtbank weegt mee dat een woning bij uitstek de plaats is waar iemand zich veilig moet kunnen voelen. De rechtbank rekent het de man bovendien zeer aan dat hij goederen heeft gestolen uit een woning van een 82-jarige vrouw. Zij liet de man binnen nadat hij had gevraagd of hij haar woning mocht bekijken, omdat hij interesse zou hebben in een soortgelijke woning. De verdachte nam de huissleutels van de vrouw mee en ging daar later mee naar binnen toen zij weg was. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat woning- en auto-inbraken en fietsendiefstal voor de benadeelden materiële schade en overlast met zich meebrengen. De man trok zich van dit alles niets aan. Ook is hij eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten