Celstraf en contactverbod voor belaging en bedreiging van ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en contactverbod voor belaging en bedreiging van ex-partner
's-Hertogenbosch, 25 februari 2016

Een 44-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot voor belaging en bedreiging van zijn ex-partner uit Bladel. De man krijgt van de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 230 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Ook mag hij een jaar geen contact met haar opnemen en niet in haar gemeente komen.

De man heeft zijn ex-partner in juli vorig jaar veelvuldig gebeld en berichten gestuurd via sms en WhatsApp met teksten als “Je bent al dood, branden ga je”, “Ik maak je kapot, ik ga je martelen” en “Je overleeft dit niet”.
Volgens het Openbaar Ministerie zou de man zijn ex-partner daarnaast op 15 juli hebben geslagen. Ook zou hij in augustus een dreigbrief en sms hebben gestuurd. De rechtbank oordeelt echter dat hiervoor onvoldoende bewijs is en spreekt de man daarom vrij van deze feiten.

De rechtbank houdt er rekening mee dat het niet de eerste keer is dat de man zijn ex-partner heeft bedreigd. Vanaf 2008 maakte hij zich met enige regelmaat schuldig aan aantasting van haar geestelijke en lichamelijke integriteit. De bedreigingen moeten grote indruk hebben gemaakt op het slachtoffer. Volgens de rechtbank is er sprake van een bijzonder hardnekkig gedragspatroon, waarin de verdachte zich vooralsnog - ondanks de eerdere veroordelingen - niet laat corrigeren. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op en verbindt daaraan een proeftijd van 3 jaar om de man voor langere tijd door de reclassering te kunnen laten begeleiden. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank als bijzondere voorwaarden dan ook een meldplicht en reclasseringstoezicht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten