Celstraf en taakstraf voor mishandelen ex-vriend van dochter wegens naaktfoto’s en -filmpjes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en taakstraf voor mishandelen ex-vriend van dochter wegens naaktfoto’s en -filmpjes
's-Hertogenbosch, 17 augustus 2017

Een 39-jarige man uit Helmond die de ex-vriend van zijn dochter mishandelde en naakt op straat zette vanwege compromitterende foto’s en filmpjes, krijgt een celstraf van 90 dagen, waarvan 88 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 160 uur. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant.

De verdachte trok in oktober 2016 samen met een ander de destijds 17-jarige ex-vriend van zijn dochter een woning in Helmond binnen en mishandelde hem. De man zou dit hebben gedaan omdat hij van zijn dochter had gehoord dat de jongen diverse compromitterende foto’s en filmpjes van haar op zijn telefoon had staan. De verdachte wilde de telefoon bemachtigen om verspreiding van dit materiaal tegen te gaan. Toen de jongen niet meteen zijn telefoon afstond, sloeg de verdachte hem diverse malen tegen zijn gezicht en lichaam en gooide de jongen richting een bank. Ook liet de verdachte het slachtoffer diens kleren uittrekken. Hij deed deze kleding vervolgens in een zak en zei dat de jongen “moest opflikkeren”. Het slachtoffer is vervolgens naakt naar buiten gelopen.

De rechtbank stelt vast dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving, dwang en diefstal. Het slachtoffer hiervan was een jongen van 17 jaar. De gebeurtenissen moeten een groot impact op hem gehad hebben. De rechtbank begrijpt dat de man zijn dochter heeft willen beschermen. Maar de eigenrichting die hij heeft gepleegd is binnen de Nederlandse rechtsorde en samenleving volstrekt onacceptabel. De grotendeels voorwaardelijke celstraf is bedoeld om de verdachte ervan te weerhouden dat hij opnieuw de fout ingaat.

Uitspraak

Meest gelezen berichten