Cel- en taakstraf voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Cel- en taakstraf voor ontucht
's-Hertogenbosch, 13 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 49-jarige man veroordeeld wegens het plegen van ontucht met zijn dochter. De man kreeg een gevangenisstraf van 3 dagen, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een taakstraf van 180 uur. De man pleegde tussen januari en maart van dit jaar meerdere malen ontucht met zijn dochter die toen 12 jaar oud was.

Volgens de officier van justitie was er onder meer ook sprake van verkrachting van zijn dochter, maar daarvoor vindt de rechtbank te weinig bewijs. De dochter heeft een verklaring afgelegd maar die verklaring bleek op essentiële onderdelen onvoldoende specifiek, ook na herhaaldelijk doorvragen.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf meegewogen dat de man zijn dochter veel leed heeft toegebracht. Hij heeft alleen oog gehad voor zijn eigen behoeftebevrediging en zich in het geheel niet bekommerd om de gevoelens van zijn dochter en om de gevolgen voor haar. Anderzijds weegt onder meer mee dat de man zich inmiddels onder begeleiding heeft gesteld voor zijn problematiek.

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de man zich houden aan de aanwijzingen van de Reclassering, moet hij zich laten behandelen en mag hij geen contact opnemen met zijn dochter.
De man moet zijn dochter de door haar gevraagde schadevergoeding van 1599,14 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten