Celstraf en tbs met voorwaarden voor brandstichting appartement Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en tbs met voorwaarden voor brandstichting appartement Helmond
's-Hertogenbosch, 12 september 2016

Een 63-jarige man uit Helmond krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden en tbs met voorwaarden opgelegd voor brandstichting in zijn appartement. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De man stichtte in maart van dit jaar brand in zijn benedenwoning in Helmond. Hij doordrenkte de gordijnen met spiritus, stak ze in brand en verliet vervolgens de woning terwijl in de naastgelegen en bovengelegen appartementen mensen aanwezig waren. De man verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen uit wanhoop.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat uit onderzoek van een psychiater en psycholoog blijkt dat de man aan een aantal psychische stoornissen lijdt. Bovendien heeft hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis en functioneert hij op zwakbegaafd niveau. De rechtbank ziet in de psychische/psychiatrische problematiek van de man en vanwege recidivegevaar, aanleiding de maatregel van terbeschikkingstelling met voorwaarden op te leggen. Zo moet de man zich onder meer laten opnemen in een forensische psychiatrische instelling en mag hij geen drugs gebruiken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten