Celstraf en tbs voor prostitueren ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf en tbs voor prostitueren ex-vriendin
's-Hertogenbosch , 22 juni 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 22-jarige man uit Heeswijk-Dinther veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden en tbs met voorwaarden voor mensenhandel en bedreiging. De man dwong zijn ex-vriendin zichzelf te prostitueren.

De man plaatste seksueel getinte foto’s en seksadvertenties op een website. De foto’s waren van een jonge vrouw met wie hij een relatie had gehad. De man regelde vervolgens afspraken met klanten die op de advertenties reageerden en sprak een prijs af voor seksuele handelingen. Hij bepaalde wanneer de vrouw welke klant moest bedienen, regelde een chauffeur die de vrouw naar de klanten bracht en kreeg een deel van het door haar verdiende geld.
De rechtbank veroordeelt de man ook voor bedreiging. Hij stuurde in juli 2014 een ander foto’s via zijn telefoon waarop hij met een (nep)vuurwapen stond afgebeeld. Hij voegde daarbij de tekst toe de ander ‘een kogel door zijn kop te schieten’.
 
De rechtbank vindt het zeer laakbaar dat de man een kwetsbare, zwakbegaafde vrouw in de prostitutie liet werken met als doel er zelf financieel beter van te worden. Dat de vrouw instemde met het werk, maakt het handelen van de man niet minder strafwaardig. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de man volgens een psycholoog verminderd toerekeningsvatbaar is. Er is sprake van een persoonlijkheidsstoornis. Zonder behandeling is de kans op herhaling groot. Volgens de rechtbank is het voor de veiligheid van anderen dan ook noodzakelijk om tbs met voorwaarden op te leggen. De man moet zich onder meer laten behandelen voor zijn drugsverslaving en hij moet meewerken aan een klinische opname. Ook mag hij een jaar lang geen contact meer opnemen met de vrouw of in haar buurt komen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten