Celstraf, taakstraf en betalen schadevergoeding voor poging zware mishandeling in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf, taakstraf en betalen schadevergoeding voor poging zware mishandeling in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 09 februari 2015

Een 22-jarige man uit Asten is zojuist door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. De rechtbank legt hem een gevangenisstraf op van 150 dagen, waarvan 108 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van negentig uur. Ook moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van € 2.430 betalen.

De verdachte liep vorig jaar maart in Eindhoven over straat en zag een man lopen waartegen hij al jarenlang een wrok koesterde. Hij liep op de man af en sloeg hem in zijn gezicht waarna de man op de grond viel. Vervolgens sloeg de verdachte nogmaals en schopte eenmaal met zijn voet tegen het hoofd van het slachtoffer. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een breuk op aan zijn oogkas en diverse bloeduitstortingen aan zijn hoofd en rug.

 

Vrijspraak poging tot doodslag

De officier van justitie acht een poging tot doodslag bewezen. De rechtbank oordeelt dat in zijn algemeenheid niet te verwachten is dat iemand door een enkele trap tegen het hoofd om het leven komt en spreekt verdachte daarom vrij van poging doodslag. Ook zijn de verwondingen van het slachtoffer volgens de rechtbank niet te kwalificeren als zwaar lichamelijk letsel.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte op klaarlichte dag, zonder dat er op dat moment een concrete aanleiding was, het slachtoffer heeft mishandeld. Dit moet voor het slachtoffer een angstige en schokkende gebeurtenis zijn geweest.  De rechtbank weegt verder mee dat de verdachte geen willekeurig slachtoffer koos. De verdachte is ervan overtuigd dat het slachtoffer in het verleden één van zijn zussen heeft mishandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten