Laden...

Celstraf voor aanranden vrouwen die hond uitlieten in parkje Drunen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor aanranden vrouwen die hond uitlieten in parkje Drunen
's-Hertogenbosch, 30 november 2023

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 75-jarige man uit Drunen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Hij randde twee willekeurige vrouwen aan die in een parkje hun hond aan het uitlaten waren.

In mei 2022 liep de verdachte 's morgens op een bospad in Drunen met open armen op een 17-jarig meisje af. Hij gaf haar een knuffel en kuste haar 3 keer vlak naast haar mond. Vervolgens herhaalde hij dit knuffelen en kussen een aantal keer. Uiteindelijk pakte hij het meisje bij haar borst vast.
Een aantal maanden later, in september 2022, maakte de verdachte een nieuw slachtoffer. Hij vroeg een vrouw bij hem op een bankje te komen zitten en sloeg vervolgens zijn arm om haar nek en trok haar naar zich toe. Daarna gaf hij de vrouw een aantal kussen op haar wang. Toen ze opstond pakte de verdachte haar bij haar borst. 

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte in het openbaar op amicale wijze toenadering zocht tot twee willekeurige vreemden. Vervolgens maakte hij een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van de vrouwen. Bovendien was één van hen minderjarig. De gebeurtenissen hebben grote impact op de slachtoffers. Ook zorgt dit soort delicten voor een onveilig gevoel in de samenleving.

De rechtbank vindt een gevangenisstraf van 5 maanden op zijn plaats. Daarvan is 3 maanden voorwaardelijk om de verdachte ervan te weerhouden dat hij opnieuw in de fout gaat. Daarbij legt de rechtbank als bijzondere voorwaarde een contactverbod op met het minderjarige slachtoffer.Uitspraak