Celstraf voor bedreigen van politieagenten in Nistelrode

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor bedreigen van politieagenten in Nistelrode
's-Hertogenbosch, 11 februari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 38-jarige man uit Oss veroordeeld voor onder meer het bedreigen van twee politieagenten. De man krijgt een gevangenisstraf van drie weken.

De man werd in mei vorig jaar aangehouden in Nistelrode en dreigde twee politieagenten in hun gezicht te spugen. De man gaf aan hiv te hebben en de agenten met zijn spuug te zullen besmetten. Hij had schuim op zijn mond staan en maakte een rochelend geluid. Bovendien maakte hij een bijtbeweging naar de hand van één van de agenten. Verder vernielde de man enkele ruiten van een pand.

De verdachte werd aangehouden, omdat hij net daarvoor een ander zou hebben overgoten met benzine en hebben gedreigd de benzine aan te steken. Ook zou hij deze en een andere man hebben bedreigd met onder meer een mes en een ijzeren staaf. De rechtbank acht die feiten echter niet bewezen en spreekt de verdachte hier vrij van.

De rechtbank legt een lagere straf op dan werd geëist door de officier van justitie, die stelde dat er sprake was van doodsbedreigingen aan het adres van de agenten. De rechtbank oordeelt dat de dreiging van een hiv-besmetting niet als zodanig kan worden gekwalificeerd, maar wel als bedreiging met zware mishandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten