Celstraf voor bedreiging buren en vernieling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor bedreiging buren en vernieling
's-Hertogenbosch, 13 september 2016

Een 33-jarige man is veroordeeld voor het bedreigen van zijn buren en het vernielen van ramen van hun huis in Eindhoven. Hij krijgt hiervoor 1 maand gevangenisstraf. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De man belde ’s avonds op 19 mei van dit jaar aan bij zijn buren en vroeg of zij vloeipapier voor hem hadden. De buurvrouw deed echter de deur dicht. Dat maakte de man kwaad waarop hij haltergewichten en een hamer door de ramen van zijn buren slingerde en een fiets tegen hun huis gooide. Ook bedreigde hij zijn buren met de dood: ‘Ik heb 40 patronen voor jullie.’

De officier van justitie vervolgde de man ook brandstichting. De man verklaarde in zijn tuin een vuurtje te hebben gestookt. De rechtbank oordeelt dat er daarbij echter geen gevaar voor goederen te duchten was.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank onder meer meegewogen dat de verdachte materiele schade en onrust heeft veroorzaakt bij de buren. Door zijn agressieve uitingen heeft hij bij hen gevoelens van angst en onveiligheid opgeroepen. Ook weegt mee dat hij dit deed tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank bepaalt daarom dat die proeftijd verlengd wordt met 1 jaar. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten