Celstraf voor bezit 6,7 kilo cocaïne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor bezit 6,7 kilo cocaïne
's-Hertogenbosch, 18 november 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 43-jarige man uit Vught veroordeeld voor het vervoeren van 6,7 kilo cocaïne. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

In februari 2015 kreeg de politie een melding dat er ’s avonds in een leegstaande woning in ’s-Hertogenbosch 2 personen rondliepen met zaklampen. Toen de politie bij het pand aankwam, kwam de 43-jarige man naar buiten met een tas in zijn hand. Toen de politie de tas doorzocht, troffen zij daarin 7 pakketten met drugs aan. De man heeft geen verklaring willen afleggen wat hij daar met die tas deed.

Het is algemeen bekend dat verdovende middelen schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers van deze middelen. Bovendien bekostigen gebruikers hun drugsgebruik vaak door diefstal of ander crimineel gedrag, waardoor schade en overlast wordt toegebracht aan anderen. Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat de verdachte niet eerder veroordeeld is. De rechtbank legt de gevangenisstraf voor een gedeelte voorwaardelijk op om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten