Celstraf voor bezit grote hoeveelheden drugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor bezit grote hoeveelheden drugs
's-Hertogenbosch, 16 augustus 2017

Een 36-jarige man uit Eindhoven krijgt voor het bezit van grote hoeveelheden harddrugs en grondstoffen voor harddrugs een celstraf van 3 jaar opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Dit beslist de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

Op 25 januari 2017 werden in de Eindhovense woning van de verdachte grote hoeveelheden harddrugs en grondstoffen voor synthetische drugs aangetroffen. Het gaat om 12,8 kilo materiaal dat MDMA bevat en 50 liter materiaal dat amfetamine en MDMA bevat. Ook bevonden zich in de woning benodigdheden voor een laboratorium zoals jerrycans, maatbekers en een sealapparaaat. Daarnaast zijn chemische grondstoffen aangetroffen waarmee drugs kunnen worden gemaakt.

De rechtbank weegt in de strafmaat mee dat harddrugs schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers ervan. Deze gebruikers bekostigen hun drugs vaak via diefstal of ander crimineel gedrag. Verder heeft de man de strafbare feiten gepleegd in georganiseerd verband en is hij in maart 2016 in het buitenland veroordeeld voor een drugsgerelateerd delict.
In het voordeel van de verdachte weegt mee dat hij de strafbare feiten  heeft bekend en daarna zijn volledige medewerking verleende aan het onderzoek. Daarnaast had hij in de uitvoering een ondergeschikte rol en is hij mogelijk onder druk gezet door zijn mededaders.

Uitspraak

Meest gelezen berichten