Celstraf voor diefstal 10.000 euro van bejaarde vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor diefstal 10.000 euro van bejaarde vrouw
's-Hertogenbosch, 14 maart 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 62 dagen voorwaardelijk. De man stal samen met 2 anderen 10.000 euro van een bejaarde vrouw in Eindhoven.

De verdachte heeft een klusbedrijf en was in oktober vorig jaar met een klant in een bankgebouw in Eindhoven. Daar raakte hij aan de praat met een bejaarde vrouw die zojuist 10.000 euro had opgenomen. De verdachte bood de vrouw aan haar met zijn bus naar huis te brengen. De verdachte zette haar boodschappentas met het opgenomen geldbedrag achterin de bus. Hij bracht vervolgens eerst de klant naar huis. Daar maande de verdachte 2 medewerkers van zijn bedrijf –medeverdachten- met spoed mee te gaan in de bus terwijl het werk nog niet was afgemaakt. Onderweg naar het huis van de vrouw stopte de verdachte nog 2 keer en rommelde eerst hijzelf en later een medeverdachte achterin de bus. De vrouw kwam er thuis achter dat het geld ontbrak uit haar boodschappentas.
Een van de medeverdachten heeft later verklaard dat zijn collega op verzoek van de verdachte achterin de bus moest kijken en vervolgens een dik gevulde oranje envelop bij zich had. Volgens die medeverdachte ontving hijzelf een dag later 500 euro van de verdachte. Dit alles maakt dat de rechtbank oordeelt dat de verdachte samen met zijn medeverdachten het geld van de bejaarde vrouw heeft gestolen.

De man werd er daarnaast van verdacht dat hij de klant -met wie hij naar de bank was gegaan- zou hebben opgelicht. Net als de officier van justitie is de rechtbank van oordeel dat hiervoor onvoldoende bewijs is.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank onder meer mee dat de verdachte op stuitende wijze misbruik maakte van de kwetsbaarheid van de vrouw. Daarnaast houdt de rechtbank er rekening mee dat hij eerder voor een soortgelijk feit is veroordeeld. Ook moet de verdachte het slachtoffer 10.000 euro (terug)betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten