Celstraf voor drie mannen die inbraken in Beek en Donk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor drie mannen die inbraken in Beek en Donk
's-Hertogenbosch, 25 februari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 22-jarige man uit Helmond en een 21-jarige man uit Mierlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar, waarvan 245 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van negentig uur. Een derde man uit Helmond (ook 22 jaar) krijgt eveneens een celstraf van één jaar, waarvan 285 dagen voorwaardelijk. Het drietal pleegde woninginbraken in Beek en Donk.

De mannen braken in oktober vorig jaar in bij drie woningen en haalden onder meer geld, een laptop, gsm, iPad en navigatiesysteem weg.

Een woninginbraak zorgt voor een angstig en onveilig gevoel bij de bewoners. Bovendien brengt een inbraak voor benadeelden materiële schade en overlast met zich mee. De mannen trokken zich hier niets van aan en lieten zich alleen leiden door geld. De rechtbank legt een deel van de celstraffen voorwaardelijk op, om de mannen ervan te weerhouden opnieuw de fout in te gaan.
De 22-jarige man uit Helmond die geen taakstraf kreeg, pleegde de inbraken tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. Hij kreeg destijds een voorwaardelijke celstraf opgelegd. De rechtbank zet een deel van die voorwaardelijke celstraf nu om in een taakstraf van 240 uur.

Meest gelezen berichten