Celstraf voor gewapende overval op tankstation ’s-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor gewapende overval op tankstation ’s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 11 februari 2016

Een 43-jarige man uit ’s-Hertogenbosch is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor een gewapende overval op een tankstation.

De man ging op 4 augustus vorig jaar een tankstation in ’s-Hertogenbosch binnen en hield een mes bij de keel van een klant. Hij eiste geld van een medewerker en dreigde anders de klant “in z’n ribben te steken”. De verdachte maakte uiteindelijk 290 euro buit.

De rechtbank overweegt dat een overval voor slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring is waarvan zij nog jarenlang last kunnen hebben. Het veroorzaakt bovendien een gevoel van onveiligheid en angst in de samenleving. Volgens de rechtbank hield de verdachte met die gevoelens geen rekening toen hij besloot op een gewelddadige manier snel aan geld te willen komen. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat hij er blijk van heeft gegeven dat hij de ernst van het aangedane leed inziet en oprecht berouw heeft getoond. Bovendien is hij verminderd toerekeningsvatbaar omdat er sprake is van een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens.
De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Aan deze voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt de man een alcohol- en drugsverbod en moet hij zich laten opnemen in de verslavingszorg.

Uitspraken

Meest gelezen berichten