Celstraf voor gewapende overvallen in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor gewapende overvallen in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 25 april 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 24-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk voor 2 gewapende overvallen in Eindhoven.

De man bedreigde op 20 december 2016 een medewerker van een kledingwinkel in Eindhoven met een stanleymes en eiste geld. Op 30 december deed de man hetzelfde bij een andere kledingwinkel in Eindhoven. Nu bedreigde hij de medewerker met een schroevendraaier.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man zich schuldig maakte aan 2 winkelovervallen waarbij hij de medewerkers met scherpe voorwerpen heeft bedreigd. Dat de overvallen traumatisch zijn, blijkt wel uit de slachtofferverklaring van een van de slachtoffers. Hierbij heeft de verdachte kennelijk helemaal niet stilgestaan. Het heeft hem er in ieder geval niet van weerhouden om, ten koste van een ander, snel aan geld te komen. De rechtbank rekent dit de man zwaar aan. Anderzijds weegt mee dat volgens deskundigen bij de man sprake is van een psychische ziekte  en een drugsverslaving waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank koppelt een aantal bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke celstraf. Zo moet hij zich melden bij Novadic en zich laten opnemen in een GGZ-instelling.
Daarnaast moet de man de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal 989,16 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten