Celstraf voor geweld tegen politie tijdens jaarwisseling in Oss

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor geweld tegen politie tijdens jaarwisseling in Oss
's-Hertogenbosch, 13 januari 2016

Een 40-jarige man uit Oss krijgt een gevangenisstraf van 102 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur. De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant oordeelde tijdens een snelrechtzitting dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van openlijk geweld tegen politieagenten.

De politieagenten gingen vlak na de jaarwisseling op een melding af in Oss en stopten bij een groep mensen die vlakbij hun dienstauto een fles op de grond kapot gooiden. Toen de politieagent aan de bijrijderskant zijn raampje omlaag deed en de personen hierop aansprak, ontstond er een woordenwisseling met onder meer de 40-jarige man. Hij beledigde en bedreigde de agenten en pakte de agent vast. Op het moment dat de agent uit zijn auto stapte en de man wilde aanhouden, sloeg de verdachte de agent twee keer hard tegen zijn hoofd. Vervolgens werden de beide agenten omringd door een groot aantal mensen die probeerden de aanhouding te voorkomen. De agenten werden hierbij aangevallen en een van de agenten kreeg een fles tegen zijn achterhoofd. De verdachte wist te ontkomen en liep naar zijn woning, waar hij even later alsnog kon worden aangehouden.

De politierechter oordeelt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan openlijk geweld tegen de politieagenten, terwijl zij ongehinderd hun werk moeten kunnen doen. In het voordeel van de man weegt de rechter mee dat de man geen strafblad had en oprecht spijt heeft betuigd. Naast de cel- en werkstraf moet de verdachte een schadevergoeding betalen aan beide agenten van in totaal 1.310 euro.

De zaken tegen een 31-jarige man uit Oss en een 40-jarige man uit Heesch zijn voor onbepaalde tijd aangehouden. Deze verdachten zouden ook bij het geweld tijdens de jaarwisseling betrokken zijn geweest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten