Celstraf voor handel in harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor handel in harddrugs
's-Hertogenbosch, 11 januari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 33-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden voor de handel in en het bezit van harddrugs.

De man leverde op 15 augustus vorig jaar 3 xtc-pillen aan een vrouw, die na gebruik van deze pillen in het ziekenhuis overleed. Een dag later werd de man aangehouden en bleek hij 88 xtc-pillen in bezit te hebben. De verdachte is door het OM vervolgd voor de handel in en het bezit van harddrugs en niet voor de dood van de vrouw.

Volgens de rechtbank is het algemeen bekend dat verdovende middelen schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers. Dat is in dit geval bevestigd door de dood van de vrouw.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder mee rekening mee dat de verdachte eerder voor drugshandel is veroordeeld en dat hij desondanks kennelijk onvoldoende bereid is zijn criminele gedrag te veranderen.
Naast de celstraf, moet de man ook nog een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van 6 maanden uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten