Celstraf voor inrijden op groepje in park Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor inrijden op groepje in park Eindhoven
's-Hertogenbosch, 21 oktober 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 48-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man reed met zijn auto in op een groepje mensen en raakte daarbij twee mannen.

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 48-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man reed met zijn auto in op een groepje mensen en raakte daarbij twee mannen.
 
De verdachte zat op 6 juli van dit jaar in een parkje in Eindhoven bier te drinken met een aantal bekenden van hem. Op een gegeven moment ontstond er ruzie. De man stapte in zijn vlakbij geparkeerde auto, reed in op de personen met wie hij ruzie had en raakte twee mannen. Volgens de verdachte wilde hij alleen iemand ophalen uit het groepje en meenemen als passagier, maar werd hij verblind door de zon en reed daardoor per ongeluk over iemands voet. Een ander zou hij niet geraakt hebben.
De rechtbank stelt op basis van getuigenverklaringen vast dat de verdachte over de voet van een slachtoffer reed en wel degelijk ook een ander heeft geraakt. Dit slachtoffer vloog over de motorkap van de auto en belandde hard op de grond. De rechtbank gelooft niet dat de man verblind werd door de zon, onder meer omdat het dan voor de hand gelegen had dat hij direct was gestopt. Nu reed de man door in de richting van het groepje. De rechtbank acht een poging tot zware mishandeling van de slachtoffers bewezen.
 
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de man een groot gevaar voor de slachtoffers veroorzaakte door met een auto op hen in te rijden. Hij trok zich hierbij niets aan van hun belangen en aanvaardde welbewust de kans dat de slachtoffers zwaar gewond zouden raken door zijn gedrag. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden dat hij opnieuw de fout ingaat. Aan die straf koppelt de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet de man zich ambulant laten behandelen bij een forensische instelling, krijgt hij een drugsverbod en moet hij zich houden aan de aanwijzingen van de reclassering over de frequentie en mate van zijn alcoholgebruik. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van in totaal 1.750 euro betalen aan de slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten