Celstraf voor man die onder invloed dodelijk ongeluk veroorzaakte

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor man die onder invloed dodelijk ongeluk veroorzaakte
's-Hertogenbosch, 14 juli 2015
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 43-jarige man uit Son en Breugel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 5 jaar. Hij veroorzaakte een verkeersongeval waarbij een man om het leven kwam.
 

De auto van de verdachte kwam in januari van dit jaar in Nuenen in botsing met de auto van een 83-jarige man, die later die nacht in het ziekenhuis overleed. De verdachte ontkende dat hij het ongeluk had veroorzaakt. Volgens hem zou iemand anders achter het stuur van zijn auto hebben gezeten. Een naam of beschrijving van die vermeende bestuurder kon hij niet geven.
De rechtbank oordeelt op basis van onder meer getuigenverklaringen en onderzoek aan de kleding en de auto van de verdachte, dat hij wel degelijk zelf de bestuurder moet zijn geweest.
 
De man had een zeer fors alcoholpromillage in zijn bloed en volgens de rechtbank heeft dit een aanzienlijke invloed gehad op het vermogen van de verdachte om de auto te besturen. De man belandde op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met de auto van het slachtoffer. De rechtbank kwalificeert dit handelen als zeer onvoorzichtig en veroordeelt de man voor overtreding van de Wegenverkeerswet.
 
Tussen 2004 en 2010 is de man vier keer veroordeeld vanwege het rijden onder invloed. Hij trok zich van de eerder opgelegde straffen  niets aan, met alle fatale gevolgen van dien. Bovendien probeerde hij zijn verantwoordelijkheid te ontlopen door een niet bestaande persoon als bestuurder op te voeren. Met zijn handelen deed hij de nabestaanden onherstelbaar leed aan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten