Celstraf voor mensenhandel en ontucht, ook klant veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor mensenhandel en ontucht, ook klant veroordeeld
's-Hertogenbosch, 31 mei 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 21-jarige man uit Ravestein veroordeeld tot een gevangenisstraf van in totaal 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan mensenhandel en pleegde daarnaast ontucht met een 14-jarig meisje. Een 28-jarige man uit Oss krijgt een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, voor ontucht met hetzelfde meisje. Een 55-jarige man uit Heesch krijg een taakstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van 60 dagen, waarvan 59 dagen voorwaardelijk, voor betaalde seks met een 17-jarig meisje.

De man uit Ravestein had eind 2014 meerdere keren seksueel contact met het 14-jarig meisje. De rechtbank veroordeelde de verdachte hiervoor tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een 17-jarig meisje ertoe gebracht te in de prostitutie te werken. De man vervoerde haar in februari vorig jaar meerdere keren naar klanten, bleef in de auto wachten en bewaarde daar haar persoonlijke eigendommen tijdens haar werkzaamheden. Voor deze vorm van mensenhandel krijgt de man een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.
De verdachte uit Heesch was een prostitutieklant en betaalde voor seksueel contact met het 17-jarige meisje. De verdachte uit Oss pleegde in december 2014 ontucht met het 14-jarige meisje.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straffen onder meer rekening mee dat de man uit Ravestein en de Ossenaar een grote inbreuk maakten op de persoonlijke levenssfeer van het 14-jarige meisje. Het is algemeen bekend dat slachtoffers van dit soort delicten daarvan nog langdurig nadelige psychische gevolgen kunnen hebben. Ze waren zich bovendien bewust van de jeugdige leeftijd van het meisje. De 3 verdachten stelden de bevrediging van hun eigen lustgevoelens boven de belangen van de meisjes. De rechtbank weegt anderzijds mee dat de mannen niet eerder zijn veroordeeld. Bovendien gaf de man uit Heesch er blijk van dat hij de ernst van het door hem aangedane leed inziet en na zijn aanhouding uit eigen beweging hulp heeft gezocht voor zijn geestelijke en financiële problemen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten