Celstraf voor mishandeling en bedreiging hulpverleners Leger des Heils

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor mishandeling en bedreiging hulpverleners Leger des Heils
's-Hertogenbosch, 22 mei 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor mishandeling en bedreiging van twee hulpverleners. Hij krijgt een gevangenisstraf van 255 dagen.

De man verbleef in augustus vorig jaar in het Domushuis van het Leger des Heils in Eindhoven toen hij twee hulpverleners mishandelde. De man schopte en sloeg een medewerker en gaf hem een knietje in zijn gezicht. Een andere medewerker sloeg hij meerdere keren tegen zijn gezicht en arm. Bovendien dreigde de man beide hulpverleners te zullen doodmaken.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij twee hulpverleners heeft mishandeld en bedreigd, terwijl zij zich onder meer inzetten om hem de nodige steun en begeleiding te geven. De man maakte zich eerder ook al schuldig aan bedreiging van personeelsleden van de gevangenis in Vught toen hij daar was gedetineerd. Door dit gedrag toont de man weinig respect voor de personen die hem proberen te helpen.

Geen tbs

De officier van justitie eiste naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging, maar dat heeft de rechtbank niet opgelegd. De man werkte niet of nauwelijks mee onderzoek door een psycholoog en psychiater, waardoor deze deskundigen niet met voldoende mate van zekerheid kunnen beoordelen of er verband bestaat tussen de gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens van de man en de door hem gepleegde feiten. Omdat dit verband niet kan worden vastgesteld, kan de rechtbank geen tbs opleggen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten