Laden...

Celstraf voor mishandeling op Stratumseind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor mishandeling op Stratumseind
's-Hertogenbosch, 03 december 2019

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Geldrop veroordeeld voor mishandeling in het uitgaansgebied in Eindhoven. Hij krijgt een gevangenisstraf van 3 maanden en moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 10.000 euro. Een 36-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank vrijgesproken.

De man uit Geldrop kreeg in januari 2018 op Stratumseind ruzie met een groep mannen. Hij gaf één van hen een klap met zijn vuist. Het slachtoffer brak daarbij zijn jukbeen op 7 plaatsen. De Eindhovenaar had bijna gelijktijdig een handgemeen met een andere man uit de uitgaansgroep. Volgens de officier van justitie maakten beide verdachten zich schuldig aan openlijk geweld in vereniging.

Geen openlijk geweld

Volgens de rechtbank is sprake geweest van 2 afzonderlijke confrontaties, waarbij niet is gebleken van enige samenwerking tussen beide verdachten. De rechtbank spreekt beide mannen daarom vrij van het samen plegen van openlijk geweld. Daarmee was de zaak van de man uit Eindhoven afgedaan. Volgens de rechtbank heeft de Geldroppenaar zich wel schuldig gemaakt aan mishandeling met lichamelijk letsel tot gevolg.

Volkomen respectloos

De rechtbank geeft aan dat de man uit Geldrop zich niet heeft bekommerd om het slachtoffer en dat hij is weggegaan terwijl het slachtoffer tegen een muur in elkaar was gezakt. Pas nadat zijn foto bij Opsporing Verzocht was getoond heeft de man zich via zijn advocaat gemeld bij de politie. Tijdens het onderzoek heeft de man zich van de domme gehouden en heeft hij gezegd dat hij niets had gedaan of gezien. Deze houding vindt de rechtbank volkomen respectloos tegen het slachtoffer. Het slachtoffer heeft verschillende operaties moeten ondergaan en heeft veel pijn gehad. Ook is een jukbeen van de man van vorm veranderd, wat zichtbaar is in het gezicht. Daarnaast heeft het slachtoffer psychische klachten overgehouden aan de mishandeling en is hij door het voorval belemmerd in zijn dagelijks leven. Hiervoor ondergaat hij nog steeds een therapie. Dit alles rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan.

Uitspraken