Celstraf voor onder andere ontucht, mishandeling partner en drugsbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor onder andere ontucht, mishandeling partner en drugsbezit
's-Hertogenbosch, 23 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 47-jarige man uit Geldrop tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich aan meerdere feiten schuldig, onder andere het plegen van ontucht met een 15-jarig meisje en meerdere mishandelingen van zijn toenmalige vriendin.

De man pleegde tussen februari en april 2014 ontucht met het minderjarige meisje. De ontucht begon toen het meisje bij het gezin van de man logeerde en zij op dat moment aan zijn zorg en waakzaamheid was toevertrouwd. Het slachtoffer was een vriendin van zijn dochter. Verder maakte de man zich ook schuldig aan schennis van de eerbaarheid,  fietsendiefstal, belediging van een politieagente, bezit van amfetamine, hield hij zich niet aan een contactverbod en mishandelde hij zijn toenmalige vriendin meerdere malen fors.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank in het nadeel van de verdachte meegewogen dat hij ernstig misbruik maakte van het vertrouwen dat de moeder van het meisje in hem stelde. Hij miskende dat kinderen juist op bescherming moeten kunnen rekenen tegen seksuele toenaderingen door volwassenen Hij liet zich kennelijk slechts leiden door zijn eigen lustgevoelens. Daarnaast rekent de rechtbank het de man zwaar aan dat hij meerdere keren geweld gebruikte in zijn relatie met zijn partner. Bovendien heeft hij weinig inzicht in het strafwaardige van zijn handelen en is hij eerder meerdere malen veroordeeld. De man pleegde de huidige feiten in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf, taakstraf en geldboetes hebben hem er niet van weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.

De rechtbank koppelt aan de proeftijd van de verdachte een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich melden bij de reclassering en zich houden aan de voorschriften en aanwijzingen. De verdachte is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zijn ex-vriendin van 207,28 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten