Celstraf voor ontucht met stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor ontucht met stiefdochter
's-Hertogenbosch, 05 november 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 28-jarige man uit Dreumel veroordeeld voor het plegen van ontucht met zijn minderjarige stiefdochter. De man krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De man had een relatie met de moeder van het meisje en pleegde eind 2013 meerdere keren ontucht met het destijds 12/13-jarige slachtoffer. Ook moest zij toekijken terwijl de man seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte. Dit gebeurde allemaal in de woning van de moeder in Helmond. Een paar dagen na het laatste incident vertelde het meisje alles aan haar moeder. Haar moeder deed vervolgens aangifte bij de politie.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man het meisje en haar moeder veel leed heeft aangedaan en het vertrouwen van hen ernstig heeft beschaamd. Zeer kwalijk is dat de man, die een relatie had met de moeder, het meisje heeft misbruikt in haar woning waar zij zich veilig en geborgen zou moeten kunnen voelen. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten