Celstraf voor poging doodslag op recreatiepark Ommel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor poging doodslag op recreatiepark Ommel
's-Hertogenbosch, 24 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige man uit Maarssen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor een poging tot doodslag.

De verdachte en zijn familie zaten in november vorig jaar op een recreatiepark in Ommel. Toen een groepje jongens ’s nachts bij een naburig huisje thuiskwam, ontstond er een woordenwisseling. De verdachte pakte op enig moment een broodmes uit zijn huisje en stak of sneed een van de jongens in zijn hals. Het slachtoffer moest worden geopereerd en het had weinig gescheeld of hij was als gevolg hiervan overleden. De verdachte maakte zich hiermee schuldig aan een poging tot doodslag.

Wat een feestelijk weekend had moeten zijn, is door de verdachte voor alle betrokkenen veranderd in een heel nare gebeurtenis met bijna fatale afloop voor het slachtoffer. Het slachtoffer is bang om blijvend last te houden aan zijn arm. Ook heeft hij problemen met slapen en loopt hij te piekeren over wat hem is overkomen. Het gewelddadige optreden van de verdachte is daarnaast schokkend geweest voor de ooggetuigen, en heeft ook op de ouders en familie van het slachtoffer een diepe indruk gemaakt. De rechtbank rekent dit de verdachte zwaar aan. In strafmatigende zin weegt de rechtbank mee dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het delict. Volgens een psycholoog is hij bekend met onder meer een verstandelijke beperking. Tijdens het ten laste gelegde heeft verdachte volgens de psycholoog zeer waarschijnlijk gehandeld in een overspannenachtige toestand. De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke straf een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich verplicht laten behandelen voor zijn psychische klachten en middelengebruik en krijgt hij een alcohol- en drugsverbod. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 4.400 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten