Laden...

Celstraf voor productie en bezit van nieuwe designerdrug in Haps

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor productie en bezit van nieuwe designerdrug in Haps
's-Hertogenbosch, 14 maart 2024

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 43-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Hij hield zich bezig met de productie en het bezit van een nieuwe designerdrug: 3-CMC. 

De politie trof in november 2023 een drugslab aan, in een loods en in een tent op een terrein in Haps. In het lab kon de designerdrug 3-CMC worden gemaakt. Op het terrein werden verder nog amfetamine en stoffen en goederen voor de productie van harddrugs gevonden. 

De verdachte was in de loods toen de politie daar binnenviel. Hij zegt niets van een drugslab af te weten. De rechtbank gelooft dit niet. De agenten roken namelijk al direct bij het betreden van het terrein een niet te missen chemische geur. In de ruimte waar de verdachte was, vond de politie bovendien goederen voor de productie van drugs. In het lab lagen rubberen handschoenen die ook bij drugsproductie worden gebruikt, met daarin het DNA van de verdachte. Dit alles schreeuwt om een verklaring van de verdachte, maar die beroept zich op zijn zwijgrecht.  

Celstraf

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat harddrugs grote gevaren voor de gezondheid van gebruikers opleveren. Ook de productie van de drugs en de opslag van chemicaliën zijn gevaarlijk. Zo is er bijvoorbeeld een kans op een explosie. 
De verdachte trok zich van dit alles niets aan, het was hem slechts te doen om het geld. De rechtbank vindt een celstraf van 3 jaar daarom op zijn plaats.

Uitspraak