Celstraf voor verduistering Maserati en poging tot ambtsdwang

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor verduistering Maserati en poging tot ambtsdwang
's-Hertogenbosch, 28 januari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 53-jarige man, die in België woont, veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig dagen voor verduistering van een Maserati en voor poging tot dwang van een politieambtenaar.

De man ging er in juli 2009 tijdens een proefrit vandoor met een Maserati van een autobedrijf uit Waalre. Ook probeerde de man in september 2009 in Valkenswaard door bedreiging met geweld een opsporingsambtenaar te dwingen om af te zien van het in beslag nemen van geld.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man uit puur winstbejag handelde. Hij trok zich niets aan van de belangen van het autobedrijf en betuigde geen enkele spijt. Daarnaast is het dreigen met geweld tegen opsporingsambtenaren maatschappelijk gezien onacceptabel. Opsporingsambtenaren zijn bezig met de uitoefening van hun dagelijkse werkzaamheden en zij moeten dit in alle vrijheid kunnen doen zonder daarin op enige wijze te worden belemmerd.

De straf van de verdachte valt lager uit dan de officier van justitie heeft geëist, onder meer omdat de vervolging te lang heeft geduurd. Ook is de man in 2012 in België al veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor een poging tot afpersing van het autobedrijf waar hij de Maserati van heeft verduisterd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten