Laden...

Celstraf voor verkrachten van collega's in medicijnhok zorginstelling Veldhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor verkrachten van collega's in medicijnhok zorginstelling Veldhoven
's-Hertogenbosch, 07 september 2023

Een 28-jarige man uit Valkenswaard is veroordeeld voor verkrachting van twee collega's bij een zorginstelling. De rechtbank Oost-Brabant legt een gevangenisstraf op van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. 

In november 2020 werkte de verdachte bij een zorginstelling in Veldhoven. Hij zat die dag een aantal keer aan de billen van een vrouwelijke collega met wie hij samen dienst had. Later die dag zette de verdachte haar klem in het medicijnhok en ging vervolgens met zijn hand in haar broek en in haar vagina.
Begin december luchtte een andere collega haar hart bij de verdachte; ze vertelde over haar relatieproblemen. De verdachte drong zich vervolgens aan haar op, zat gedurende de dag meerdere keren aan haar billen en borsten en heeft haar uiteindelijk gedwongen tot orale seks in het medicijnhok. 

De verdachte ontkent dat hij de vrouwen heeft verkracht. Hij is ervan overtuigd dat zijn slachtoffers hem uitdaagden en dat zij seks met hem wilden. De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij stelt door de vrouwen in deze positie te zijn gebracht en daar te ver in mee is gegaan. Hij wist dat beide slachtoffer het moeilijk hadden met hun relatiebreuk en maakte misbruik van hun kwetsbaarheid. Bovendien moest de verdachte beter weten. Hij was eerder ontslagen door een werkgever vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag bij een stagiair. 

Cel en schadevergoeding

De rechtbank heeft oog voor de privéomstandigheden van de verdachte: hij is getrouwd, heeft 2 jonge kinderen en is inmiddels uit de zorgsector en werkt nu als bakker. Een celstraf zal er mogelijk voor zorgen dat deze stabiele basis dreigt verloren te gaan. De advocaat van de verdachte verzocht daarom een maximale taakstraf en een onvoorwaardelijke celstraf op te leggen die gelijk is aan het voorarrest. De rechtbank vindt dit echter een te lage straf voor deze vergrijpen. De verdachte verdient een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij de slachtoffers schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 10.000 euro.

Uitspraak