Laden...

Celstraf voor verkrachting ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor verkrachting ex-vriendin
's-Hertogenbosch, 12 februari 2019

Een 46-jarige man uit Waalre is veroordeeld tot 36 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor de verkrachting van zijn ex-vriendin. De rechtbank Oost-Brabant legt hem ook – naast andere voorwaarden – een contact- en locatieverbod en een behandelverplichting op.

De verdachte stond vorig jaar oktober bij zijn ex-vriendin voor de deur in Eindhoven. De vrouw liet hem binnen nadat hij zei dat hij wat voor de honden had meegenomen. Binnen bedreigde hij haar met messen en dwong haar meerdere keren tot verschillende seksuele handelingen. Ook overgoot hij haar met bier, spuugde op haar, gaf hij haar een kopstoot en pakte hij haar keel stevig vast.
Met de verkrachting maakte de verdachte een grote inbreuk op de lichamelijke integriteit van zijn ex-vriendin. Het geweld heeft  een grote indruk op de vrouw gemaakt. Slachtoffers van dit soort ernstige feiten ondervinden daar vaak nog jarenlang last van en de herinnering eraan hindert hen in hun dagelijks bestaan.

​Gewelddadig karakter

Afbeelding ter illustratie

De rechtbank houdt er bij het opleggen van de straf rekening mee dat de verdachte eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, waaronder mishandeling en bedreiging van het slachtoffer. Zij hadden 2 jaar lang een relatie die zich kenmerkte door een destructief en gewelddadig karakter waarin de verdachte zijn vriendin keer op keer uitschold, sloeg en vernederde. De verkrachting pleegde hij in de proeftijd van deze veroordelingen. Omdat een gedeelte van de gevangenisstraf voorwaardelijk wordt opgelegd, koppelt de rechtbank hieraan een aantal bijzondere voorwaarden als stok achter de deur. Zo moet hij zich melden bij de Reclassering, zich laten behandelen door een forensische polikliniek en meewerken aan een behandeling voor zijn agressieprobleem. Ook mag hij geen contact opnemen met het slachtoffer of in haar buurt komen en moet hij de vrouw daarnaast ruim 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Uitspraak