Laden...

Celstraf voor vrouw na verduistering van bijna 380.000 euro

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraf voor vrouw na verduistering van bijna 380.000 euro
's-Hertogenbosch, 18 januari 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 44-jarige vrouw uit Nuenen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Ze verduisterde over een periode van 7 jaar geld van haar werkgevers en kocht hier onder meer een auto en een tuinhuis van.

De vrouw werkte tussen 2008 en 2013 als administratief medewerker bij een Eindhovens bedrijf en sluisde geld door naar haar eigen rekening. Hier werd ze betrapt en ontslagen. Bij haar nieuwe werkgever in Son en Breugel verduisterde ze vanaf 2013 ook nog eens jarenlang geld. In totaal verduisterde ze op die manier bijna 380.000 euro. Naast de auto en een tuinhuis zou de vrouw volgens het Openbaar Ministerie ook nog een camper hebben gekocht van dit geld. De rechtbank oordeelt dat hiervoor niet voldoende bewijs is en spreekt haar daarom vrij van het witwassen van dit deel van het geld.

De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij, nadat ze werd betrapt bij het eerste bedrijf, opnieuw geld heeft verduisterd bij haar volgende werkgever. Ze ging daarbij zeer berekenend te werk en nam telkens weer de beslissing geld te verduisteren. Anderzijds weegt de rechtbank mee dat ze psychische problemen heeft en dat ze hulpverlening moest inschakelen voor haar kinderen. Bovendien werkte ze mee aan terugbetaling van een deel van de verduisterde geldbedragen.
De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke celstraf een aantal bijzondere voorwaarden met een proeftijd van 3 jaar om de kans op herhaling te verkleinen. Zo moet de vrouw meewerken aan een ambulante behandeling voor haar psychische problemen, deelnemen aan een hulpverleningstraject en krijgt ze reclasseringstoezicht.

Uitspraken