Celstraffen na nachtelijke confrontatie in Berghem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraffen na nachtelijke confrontatie in Berghem
's-Hertogenbosch, 30 juli 2015
Twee mannen van 33 en 27 jaar krijgen beiden 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt de eerste man voor zware mishandeling en de ander voor bedreiging. Twee andere verdachten die bij de nachtelijke confrontatie in Berghem aanwezig waren, zijn vrijgesproken.
 

In de nacht van 7 april jl. zocht de 33-jarige man uit Heesch op straat de confrontatie met de 27-jarige man. De Heeschenaar had een mes meegenomen. De 27-jarige man trok daarop een nauwelijks van een echt te onderscheiden vuurwapen. De Heeschenaar stak hem toen in zijn arm.

Straffen

Bij het bepalen van de straffen weegt de rechtbank mee dat beide mannen eerder zijn veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Daarnaast houdt de rechtbank er onder meer ook rekening mee dat ze de ernst van het aangedane leed inzien, dat ze allebei oprecht berouw hebben getoond en dat de verhouding tussen beide mannen is genormaliseerd.
De 27-jarige verdachte heeft met de bedreiging met een (nep)vuurwapen bij alle direct betrokkenen en verschillende buurtbewoners gevoelens van angst en onveiligheid teweeggebracht. Bij de voorwaardelijke celstraf krijgt deze verdachte onder meer de bijzondere voorwaarde opgelegd dat hij zich moet laten behandelen voor zijn drugsprobleem. De 33-jarige man moet tijdens zijn proeftijd een agressietraining volgen.

Vrijspraak medeverdachten

Een 22-jarige vriendin van de man uit Heesch en een 24-jarige vriend van de andere verdachte worden vrijgesproken voor hun aandeel in de confrontatie. Volgens de rechtbank is er kort gezegd onvoldoende wettig en overtuigend bewijs dat zij geweld hebben gebruikt. Wel besloot de rechtbank het zwaard, dat de vrouw volgens haar verklaring meenam om de Heeschenaar te beschermen, niet terug te geven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten