Celstraffen voor gewelddadige straatroof Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Celstraffen voor gewelddadige straatroof Eindhoven
's-Hertogenbosch, 12 oktober 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 2 mannen van 19 jaar uit Eindhoven veroordeeld voor een gewelddadige straatroof. De ene man kreeg een gevangenisstraf van 21 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk, de andere een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De verdachten achtervolgden in de nacht van 9 op 10 april 2016 een man die vanuit het uitgaanscentrum van Eindhoven naar huis ging. Ze sloten het slachtoffer vlakbij zijn woning in en sloegen hem tegen diens hoofd. Het slachtoffer liep daarbij een gescheurde oogkas en een scheur in zijn oogbal op. De kans is zeer klein dat hij ooit nog met zijn linkeroog zal kunnen zien. De verdachten maakten uiteindelijk een smartphone, bankpas en een fiets buit.

Volgens de rechtbank gaat het om een laf en gewelddadig delict waarbij de mannen planmatig te werk gingen en fors geweld gebruikten. De rechtbank rekent het de mannen zwaar aan dat het slachtoffer blijvend letsel opliep. In het nadeel van één van de verdachten hield de rechtbank er bovendien rekening mee dat hij vorig jaar 2 keer is veroordeeld voor diefstal. De rechtbank legt die verdachte dan ook een hogere celstraf op. Ook moet hij 3 maanden en 2 weken jeugddetentie uitzitten, waarvoor hij eerder voorwaardelijk veroordeeld werd. De andere verdachte wordt daarnaast veroordeeld voor de belediging van politieagenten.
De mannen moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 24.000 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten