Chilenen krijgen 180 dagen celstraf voor woninginbraken in Eindhoven en Liempde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Chilenen krijgen 180 dagen celstraf voor woninginbraken in Eindhoven en Liempde
's-Hertogenbosch, 28 april 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 3 Chilenen (21, 22 en 36 jaar) veroordeeld voor 2 woninginbraken. De mannen krijgen ieder een gevangenisstraf van 180 dagen.

De verdachten pleegden in november vorig jaar 2 woninginbraken in Liempde en Eindhoven. Ze haalden daar onder meer geld, een laptop, een fotocamera en sieraden weg. De officier van justitie verdacht de 36-jarige man ook van een woninginbraak in Rosmalen. De rechtbank spreekt hem echter vrij bij gebrek aan bewijs. Een vierde verdachte zou volgens de officier van justitie ook bij de inbraken in Eindhoven en Liempde betrokken zijn. Omdat het Openbaar Ministerie haar niet op de juiste manier heeft opgeroepen om op de zitting te verschijnen, kwam de rechtbank niet toe aan de beoordeling van haar zaak.

Bij het bepalen van de straf voor de 3 mannen weegt de rechtbank mee dat een woning bij uitstek de plaats is waar iemand zich veilig moet kunnen voelen. Een inbraak veroorzaakt gevoelens van angst en onveiligheid bij de bewoners en in de samenleving. Daarnaast brengt een woninginbraak voor de benadeelden materiële schade en overlast met zich mee. De verdachten trokken zich hier niets van aan en lieten zich enkel leiden door financiële motieven.

Uitspraken

Meest gelezen berichten