Laden...

Conciërge cel in voor seks met minderjarige leerling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Conciërge cel in voor seks met minderjarige leerling
's-Hertogenbosch, 25 januari 2024

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 57-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Hij misbruikte jarenlang een meisje dat hij kende van de middelbare school waar hij werkte.

De verdachte was tussen mei 2020 en april 2022 conciërge op een middelbare school voor speciaal onderwijs en kwam zo in contact met de destijds 14-jarige leerling. Volgens eigen zeggen wilde hij haar helpen, omdat het niet goed met haar ging. Dit leidde uiteindelijk tot intensief contact en verregaande seksuele handelingen bij de man thuis, waar hij het meisje ook gitaarles gaf, of onderweg in zijn auto. 

Uit WhatsApp-berichten tussen de verdachte en het meisje blijkt dat de verdachte zeer manipulatief was. Hij maakte ernstig misbruik van zijn machtsverhouding ten opzichte van het afhankelijke slachtoffer. De verdachte wist dat het meisje kwetsbaar was, dat ze problemen had en dat zij zich veilig voelde bij hem. Met hem kon zij praten over zaken die ze thuis niet kwijt kon. Ondanks die wetenschap heeft hij het meisje bijna twee jaar lang seksueel misbruikt, waarbij hij ook meermalen seksueel bij haar is binnengedrongen. 

Berouwvolle houding

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte niet eerder is veroordeeld, dat hij het misbruik heeft toegegeven, medewerking verleende aan het onderzoek en dat hij inmiddels door zijn werkgever is ontslagen. Ook houdt de rechtbank enigszins rekening met de oprecht ogende berouwvolle houding van de verdachte.

Naast een celstraf van 2,5 jaar moet de verdachte een schadevergoeding van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraak