Laden...

Doodsbedreiging burgemeester en politieagenten: celstraf en contactverbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Doodsbedreiging burgemeester en politieagenten: celstraf en contactverbod
's-Hertogenbosch, 07 mei 2018

Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor het bedreigen van 3 politieagenten en een burgemeester. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 weken en mag een jaar lang geen contact hebben met zijn slachtoffers.

Foto ter illustratie.

De verdachte stuurde in januari jl. een e-mail naar de burgemeester van de gemeente Son en Breugel met de boodschap hem 'in zijn maag te komen steken tijdens het uitlaten van zijn hond'. Diezelfde e-mail stuurde de verdachte naar de gemeente Son en Breugel waarin hij ook een bepaalde politieagent dreigde 'te vermoorden of martelen of een combinatie van beide'. In november 2017 stuurde de verdachte een e-mail naar een dierentuin waarin hij onder meer dreigde 2 bepaalde politieagenten te vermoorden.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte 4 personen met een publieke functie met de dood heeft bedreigd. Hij maakte hierdoor een ernstige inbreuk op het leven van die personen. Dergelijke bedreigingen zijn zeer hinderlijk en kwetsend en niet te rechtvaardigen. Het handelen van de verdachte getuigt van gebrek aan respect voor vertegenwoordigers van het openbaar gezag. Niet alleen kunnen bedreigingen voor deze ambtenaren ingrijpende gevolgen hebben voor hun werkplezier en functioneren, ook kunnen bedreigingen onrust en gevoelens van onveiligheid bij deze ambtenaren en binnen de samenleving in het algemeen veroorzaken.

Naast de celstraf en het contactverbod, bepaalt de rechtbank dat de verdachte in een andere zaak een door de politierechter voorwaardelijk opgelegde geldboete van 300 euro nu alsnog moet betalen.

De link naar de uitspraak volgt.

Uitspraak