Drie Bosschenaren en Haagse man krijgen celstraffen voor handel in harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Drie Bosschenaren en Haagse man krijgen celstraffen voor handel in harddrugs
's-Hertogenbosch, 11 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 24-jarige Bosschenaar en een 25-jarige man uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Twee andere mannen uit ’s-Hertogenbosch (21 en 22 jaar) krijgen celstraffen van respectievelijk 300 dagen, waarvan 112 dagen voorwaardelijk, en 270 dagen, waarvan 85 dagen voorwaardelijk. De jongste krijgt bovendien een taakstraf van 120 uur. De vier mannen maakten zich schuldig aan de handel in harddrugs.

 

De 24-jarige man dealde cocaïne en heroïne van juni 2012 tot en met mei 2014. In diezelfde periode dealde de 25-jarige man cocaïne. Ook had hij bij zijn aanhouding cocaïne en heroïne in bezit. De andere mannen handelden op verschillende momenten in 2013 en 2014 in cocaïne. De 21-jarige had daarnaast bij zijn aanhouding cocaïne en heroïne in bezit. 

De rechtbank rekent het de mannen zwaar aan dat zij een lange periode in harddrugs hebben gehandeld. Die verdovende middelen brengen schade toe aan de gezondheid van de gebruikers. Zij bekostigen hun drugsgebruik vaak door diefstal of ander crimineel gedrag, waardoor schade en overlast wordt toegebracht aan anderen. De mannen trokken zich hier niets van aan en gingen alleen voor het geld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten